CHAREL

Charel is op zoek naar een warm gezin, die al een zelfzekere, sociale viervoeter in huis hebben.

Charel is bij ons in de opvang gekomen na een inbeslagname. Het is een vrolijke jongeman, die niet graag alleen is. Hij heeft altijd in een roedeltje samengeleefd en zoekt heel veel contact op met andere honden. Hij speelt nog graag en slaapt ook graag samen met andere honden. Aangezien hij zonder andere hond snel onzeker is, opteren wij om hem alleen te plaatsen in een thuis waar al een andere sociale hond aanwezig is.

We zoeken een thuis waar hij niet veel alleen moet zijn, en die ook na de huidige corona-maatregelen voldoende tijd hebben voor een hond. Hij heeft nooit een basisopvoeding gehad, waardoor zindelijkheid, aan de riem wandelen en alleen blijven nog een werkpunt is. Dit vergt veel tijd en geduld.

Verder is Charel een rustige hond. Hij houdt niet van drukke situaties, dan wordt hij onzeker. We verkiezen dus om hem niet te plaatsen bij heel jonge kinderen. Oudere kinderen (12+) zijn wel een optie.

Zijn omgang met poezen moet nog worden geëvalueerd, maar wij vermoeden dat dit zeker kan aangeleerd worden.

Charel heeft een plukvacht. Hij zal dus 2x per jaar naar een hondenkapster moeten gaan. Hij is medisch goedgekeurd door onze dierenarts. Zijn broertje had last van Patella Luxatie in de eerste graad (dit is dus de lichtste graad). Aangezien deze afwijking erfelijk is, geven wij deze informatie wel mee aan potentiële adoptanten.

We verwachten voor Charel heel veel aanvragen, we vragen dan ook om geduldig om te gaan met de verdere adoptieprocedure. We gaan op zoek naar de beste match voor onze Charel.

ras: 
Kruising Terriër
geslacht: 
Reu
leeftijd: 
15-12-2019
status: 
Geadopteerd