PEPS (samen met Angèle)

Een duo dat even bekend zou moeten worden als Peppie en Kokkie.

 

Dit komische duo is via een inbeslagname in ons asiel terecht gekomen. Ze komen van een sta-caravan waar nog een tiental andere honden aanwezig waren. Angèle had een baarmoederprolaps. Hoe pijnlijk deze prolaps voor haar ook moest geweest zijn, was dit wel haar redding. Deze prolaps moest binnen een bepaalde tijd behandeld worden door een dierenarts, en aangezien de eigenaar zich niet aan deze termijn heeft gehouden, werd zij inbeslaggenomen. Omdat Peps zo hard aan Angèle gehecht is, verkoos de eigenaar om Peps vrijwillig af te staan. Op deze manier konden ze samen blijven.

 

En zo geschiedde. Angèle werd met spoed geopereerd door onze dierenarts De Leemputten. Een medische verplichte scheiding tussen deze twee was voor zowel ons als onze dierenarts een ware hel. Het duo wil samen blijven en zal dit op alle mogelijke manieren laten weten. Ook na de operatie moest Angèle ’s nachts gescheiden van Peps leven om mogelijke infecties te vermijden. Peps ontpopte zich toen als ware houdini en heeft zo meermaals de asielpoortjes kunnen open krijgen. Een scheiding tussen deze twee is dus absoluut onmogelijk.

 

We vermoeden dat Peps de dochter is van Angèle. Angèle is een zuivere hollandse herder, Peps is vermoedelijk een mix. Beiden zijn ze nog erg actief, gaan graag mee op wandel en willen graag overal bij zijn. 

 

In theorie zouden Peps en Angèle samen kunnen leven met andere honden. Ze leefden namelijk in de caravan met nog een tiental andere honden samen. Onze voorkeur gaat uit dat Peps en Angèle samen de enige honden in huis zijn. Deze drukke dames willen graag al de aandacht voor zichzelf. Poezen zijn geen optie.

 

Kinderen die met respect met honden omgaan zijn een optie. Wij raden heel jonge kinderen echter af. 

 

Angèle en Peps zijn zindelijk en lijken het binnenshuisleven gewoon te zijn. Ze vertoeven graag overal waar mensen aanwezig zijn. Ze genieten nog van een leuke wandeling, maar trekken wel aan de riem.

 

Indien u plaats in uw huis en hart heeft voor dit komische duo, gelieve dan uw gezinssituatie via mail te sturen naar veeweyde.weelde@skynet.be 

 

Foto : Peter Engelen Hondenfotografie

ras: 
X Hollandse herder
geslacht: 
Teef
leeftijd: 
01/02/2015
status: 
In asiel