PLUTO

Pluto is altijd de perfecte huishond geweest. De trouwe compagnon van zijn baasje. Ging het baasje op vakantie met vrienden, dan at Pluto, trouw als hij is, enkele dagen niet. Maar sinds enkele weken plaste Pluto binnenshuis. Vrouwtje vond dat verschrikkelijk en belde het asiel op. Aangezien honden niet ‘plotseling’ onzindelijk worden, hebben wij het koppel eerst aangeraden om een dierenarts te raadplegen. Een medisch probleem kan namelijk zo verholpen worden en wij verkiezen altijd dat de hond toch in zijn vertrouwde omgeving kan blijven. Jammer genoeg besloten ze dat ze te oud waren geworden voor Pluto en hebben Pluto, inclusief zijn medische onzekerheid, overgedragen aan het dierenasiel.

 

 

We hebben Pluto zo spoedig mogelijk door onze dierenarts laten onderzoeken. Het verdict : een ontstoken scrotum. Een castratie verder en het zindelijkheidsprobleem lijkt ons opgelost.

 

Pluto is in het asiel een grommelbeer. Hij heeft in zijn vorige thuis altijd zijn zin mogen doen en dit merk je aan zijn gedrag. Hij wordt niet graag iets opgelegd, dan durft hij zijn tanden laten zien. Een voorbeeld hiervan is aanlijnen en een lichte vorm van baknijd. We zoeken dus mensen die ervaring hebben met honden en niet bang zijn bij deze reactie van hem.

 

Hij zou volgens de vorige eigenaars hond- en kindvriendelijk zijn, maar wij trekken dit in twijfel. Hij heeft nooit samengeleefd met andere honden en kinderen en dit willen we graag ook zo houden. Zijn karakter is nog onvoorspelbaar en we willen risico’s met kinderen vermijden.

 

Pluto gaat wel graag nog op wandeling. Hij heeft een stevige pas en zoals een echte jachthond betaamt, laat hij zijn neus de vrije loop gaan. 

 

Pluto was een vrolijke en sociale hond in zijn huiselijke omgeving, maar is in het asiel het omgekeerde. Daarom zijn we ook op zoek naar een rustige thuis waar hij volledig zichzelf mag zijn en waar hij zijn oude dag mag slijten. 

 

Foto : Peter Engelen Hondenfotografie

ras: 
Duitse staande hond
geslacht: 
Reu
leeftijd: 
23-02-2012
status: 
In asiel