ROKS

Roks zit al een geruime tijd in een opvanggezin. Hij heeft zodanig veel prikkels in het dierenasiel, dat dit de beste optie is voor hem. Hier staat hij onder dagelijks toezicht van een gedragstherapeut (Katrin van Born To Play).

 

Hij heeft geen gemakkelijk verleden. Hij is van een goede thuis verbannen naar een buitenhok, zonder menselijk contact. 

 

Hij heeft tijd nodig om je te leren kennen, om vertrouwen in jou te krijgen. Hij gaat dolgraag mee op wandeling en met lekkere vleesjes wil hij graag zijn beste truckjes bovenhalen. 

 

Wat zoeken wij voor Roks? Een warme thuis, maar wel bij mensen die kennis hebben van Mechelse Herders met een zeer grote werkdrift. Mensen die veel tijd hebben, zodat hij overal bij betrokken mag zijn. Liefst geen andere dieren en ook geen druk gezin. Dit gaat zijn zenuwachtige mechelaarskant geen goed doen. Een mand vol speelgoedjes én pawsitive coaching maken van hem een gelukkige hond. Wel heeft hij duidelijke richtlijnen en grenzen nodig.

 

Roks is bij ons retour gekomen. Met de man des huizes was het grote liefde, maar Roks heeft duidelijk maar 1 baas. De vrouw des huizes was dus gewoon bijzaak voor Roks. Van zodra Roks merkt dat er angst tegenover hem is, loopt hij gewoon over jou heen. We willen dus voorkomen dat dit weer gebeurt. Zijn toekomstige baas moet dus zeker ervaring hebben met werkhonden, alsook de eventuele gezinsleden moeten weten waar zij aan beginnen. 

 

Een paar voorafgaande kennismakingswandelingen zijn een must.

 

Denk je dat jij de juiste match bent voor Roks? Graag eerst contact opnemen met het dierenasiel. 

 

 

Foto genomen door : Peter Engelen Hondenfotografie

ras: 
Mechelse Herder
geslacht: 
Reu
leeftijd: 
14-11-2014
status: 
In opvanggezin