Sacha (wordt enkel met LOEKIE geplaatst)

Sacha (rottweiler) en loekie (keeshond)

Sacha en Loekie. Zie je de één dan zie je automatisch ook de andere. Ze hebben altijd samengeleefd en dat willen we zo houden.

Sacha en Loekie kwamen in onze opvang na het overlijden van hun baas. Hun baas leefde als een kluizenaar : hij kwam amper buiten en had amper sociale contacten. Dit maakt dat Sacha en Loekie ongelooflijk bang zijn van vreemden, van vreemde situaties en heel veel steun aan elkaar hebben. Apart plaatsen is dus geen optie. Buiten het feit dat hun vorige baas afgescheiden van de buitenwereld leefde, waren zijn honden wel heilig voor hem. Ze zijn altijd liefdevol behandeld geweest en hebben een heel warme thuis gekend.

Ze zijn nu een tweetal weken bij ons en ze beginnen met kleine stapjes open te bloeien. Ze komen al nieuwsgierig en geïnteresseerd ruiken. Beiden kunnen aandacht wel appreciëren. Kusjes geven, zich laten strelen en vrolijk reageren als je passeert. Een heel ander beeld dan toen ze net in onze opvang kwamen.

Wijzelf zouden hen graag plaatsen als enige honden in hun nieuwe thuis. Sasha is heel beschermend over Loekie. Ze hebben al heel wat moeten doorstaan de afgelopen weken en we willen hen niet nog eens belasten met de omgang met andere honden.

Katten daarentegen zouden wel een optie zijn. Hier zouden ze mee samengeleefd hebben.

Door hun onzekere karakter plaatsen wij hen liever niet met jonge kinderen. Zeker als je Sasha haar grenzen niet zou respecteren zou ze durven te happen uit angst. Loekie toont heel aaibaar door haar knuffelbare uiterlijk, maar zij heeft voorspelbaarheid en routine nodig. Kinderen die haar continu gaan willen aaien of oppakken gaat haar vertrouwen schaden.  

Sasha en Loekie zijn het binnenhuisleven gewoon. Ze zijn dus zindelijk en bijten niets stuk. Het buitenleven is een hele nieuwe wereld voor hen. Gaan wandelen kennen ze niet. Dit zal dus met heel veel liefde, tijd en geduld moeten worden aangeleerd.

We zoeken dus een geduldige en rustige thuis die Sacha’s en Loekie’s grenzen respecteert. Mensen die hen op hun tempo laten ontplooien, zonder verwachtingen. Wij zijn er zeker van dat ze in de juiste thuis heel leuke metgezellen kunnen worden.

Beiden zoeken een binnenthuis waar ze in het dagdagelijkse gezinsleven betrokken worden. Ze worden in geen enkel geval apart geplaatst.

ras: 
Rottweiler
geslacht: 
Teef
leeftijd: 
24-11-2015
status: 
In asiel