SNEPKE

 

Vele honden uit onze opvang hebben geen mooi verleden, Snepke is er daar eentje van. 

 

Voor de geïnteresseerden : eerst de volledige tekst lezen, alvorens ons te contacteren. Én alleen mensen met een leuke binnenthuis komen in aanmerking. Snepke wil, net zoals al onze asielhonden, nooit nog terug naar een buitenkennel. 

 

Een geluk bij een ongeluk toen de man des huizes overleed. Voor de familie uiteraard een groot verlies, maar voor Snepke was dit zijn redding. 

Wat een mooie dag was het toen de lieve buurvrouw deze vrolijke jongen eindelijk kon bevrijden uit zijn kooi. Voor Snepke was dit al een tiental jaar zijn “thuis”. Nooit kwam hij eruit. Een dekentje was hem onbekend. Een bal om te spelen werd hem telkens ontnomen. 

 

Hij moest dan ook ongelooflijk hard wennen toen hij van deze vierkante meters werd verplaatst naar ons asiel. De eerste week was moeilijk. Snepke raakte in paniek, trachtte te ontsnappen en we kregen heel moeilijk contact met hem. 

 

Sinds afgelopen week zien we progressie. Hij leeft samen in onze woonomgeving met al onze andere honden. Andere honden zijn dus geen probleem. Hij gaat mee op wandel, wat hij super vindt. En hij komt zelf vragen voor affectie.

 

Maar! Sinds deze week begint Snepke ook “hond” te worden met een eigen karaktertje. Dingen afpakken wordt al snel gevolgd door een snauw. We zeggen wel eens voor te moppen dat het ‘knepke’ is voor de vrienden. Deze “dingen” kunnen vanalles zijn. Hij is al gaan lopen met dekens, handdoeken, de boekhouding en in de week liep hij rond met een hondenjasje. Dat er in dat hondenjasje nog een hondje zat, liet hem koud. Hij heeft dus bezitsdrang. Wat maakt dat hij niet geschikt is om te plaatsen bij jonge kinderen. 

 

Zindelijkheid is een groot werkpunt, dat met heel veel liefde en tijd zal moeten worden aangeleerd. 

 

 

We zoeken voor Snepke ervaren mensen. Hij kent absoluut niets, maar is wel sociaal genoeg om mogelijks nog vooruitgang te boeken. 

ras: 
Mix herder/boerenfok
geslacht: 
Reu
leeftijd: 
+/- 10 jaar
status: 
In asiel