TYGO

Tygo is bij ons retour gekomen. Hij vertoont sloopgedrag als hij alleen moet blijven. Wij vermoeden dat een gebrek aan lichamelijke uitdaging hiervan de oorzaak kan zijn. Alsook in het asiel durft hij zijn mand stuk te bijten. 
 
Tygo is een heel onzekere hond. Hij heeft tijd nodig om jou te vertrouwen, maar eens hij jou kent is het een ongelooflijke schat. Door zijn onzekere houding raden wij jonge kinderen af. De onvoorspelbaarheid van een kind is niet goed voor Tygo zijn vertrouwen.
 
Wij zoeken mensen die hem de nodige lichamelijke beweging kunnen geven en die willen werken aan zijn onzekerheid. Hij is niet graag alleen, hierdoor zoeken wij mensen die niet lang van huis weg zijn of die de mogelijkheid hebben om hem overal mee te nemen. Thuiswerk is tijdens de huidige corona-maatregelen de norm, maar wij zoeken een baasje die ook na de lockdown Tygo niet veel alleen thuis zou moeten laten.
 
Volgens zijn vorige baasjes klikte het op de hondenweide met de ene hond wel en met de andere niet. Een stabiele teef kan getest worden. Mocht de klik er zijn kan een andere hond ook helpen in zijn weg naar zelfzekerheid.
 
Hij loopt goed mee aan de riem. Zindelijkheid is een werkpunt. Zijn omgang met katten moet nog worden geëvalueerd.
 
Tygo is een echte zetelhanger. Wij zoeken toekomstige baasjes die nog een plaatsje vrij hebben op de bank.
 
Update : Tygo is terug retour in het asiel, aangezien hij niet zindelijk was. De adoptant was goed op de hoogte gebracht van Tygo zijn onzekerheid, maar had het toch onderschat. 
 
Foto : Peter Engelen Hondenfotografie
ras: 
Amerikaanse Stafford
geslacht: 
Reu
leeftijd: 
27-01-2019
status: 
In asiel