ZHIRBA

Zhirba is bij ons binnengekomen door haar verlatingsangst. Ze zou een ware houdini zijn en continu ontsnappen. Hier in het asiel is het een vocale dame op leeftijd, die graag overal bij is, maar die geen ontsnappingspogingen onderneemt. 

Wij hebben haar volledig laten onderzoeken door een specialist. Initieel voor haar achterpoten, maar die blijken geen grote problemen te vormen. Haar voorpoten, met name haar ellebogen, vertonen echter wel tekenen van ernstige slijtage. Alsook heeft zij een vergroeiing in de onderste wervels van haar rug. Haar medische verslagen kunnen allemaal worden voorgelegd, indien interesse. 

Op dit ogenblik staat Zhirba op dagelijkse pijnstilling en ze lijkt het hiermee goed te doen. Dit kan nog een hele tijd zo blijven, maar met de tijd zal er toch een operatie nodig zijn. 

Wij vermoeden dus dat haar afstand ook wel met haar medische historiek te maken kan hebben. 

Mocht Zhirba haar gouden mandje vinden, willen wij als asiel al het mogelijke doen om Zhirba haar operatie mee te helpen financieren. 

Verder is Zhirba een hond die niet met andere honden omkan, alsook niet met te kleine kinderen. Zij is naar alle personeelsleden heel lief en gaat ook graag nog mee op (korte) wandelingen. Aanrakingen zijn haar soms nog onbekend. Zhirba komt het liefst zelf vragen wanneer ze gestreeld wil worden. 

 

Foto : Anja Van Baelen

ras: 
Anatolische herder x Stafford
geslacht: 
Teef
leeftijd: 
01-04-2012
status: 
In asiel