Inval door de politie

Op 24 oktober viel de politie binnen op twee locaties van honden- en kattenhandel Hoeve Hoogland/Felicianis in het kader van een lopend gerechtelijk onderzoek naar mogelijke broodfok en een mogelijke zwendel in Oost-Europese puppy’s.

Hoeve Hoogland/Felicianis liggen al jaren onder vuur en wordt door dierenrechtenorganisaties beschouwd als een broodfokker. Er lopen momenteel meerdere klachten tegen de fokker, zowel van particulieren als dierenrechtenorganisaties.

Bij de inval werden 18 zieke honden in beslag genomen. 12 van deze dieren worden momenteel opgevangen door Veeweyde, 6 andere zijn momenteel nog in observatie bij de dierenarts.

Zoals je op onderstaande foto’s kan zien zijn de dieren in slechte staat, zo werd er onder andere schurft, ontstekingen, open wonden en parasieten vastgesteld.

We hopen dat alle dieren er goed doorkomen en dat ze vervolgens vrijgegeven worden aan het asiel.

Wij roepen iedereen op die op zoek is naar een huisdier of iemand kent die op zoek is naar een huisdier om zeker contact op te nemen met het asiel en goed onderzoek te doen naar fokkers. Ook al is het dier dat je zelf adopteert bij een broodfokker oké, weet dan dat wat er achter de schermen gebeurd één en al dierenleed is. Dit soort praktijken mag niet in stand gehouden worden.

Nieuwsberichten over de inval

Category
Tags