Wandelen met een asielhond

Elke week ontvangen we veel enthousiaste wandelaars, die met één of meerdere van onze honden gaan wandelen. Hier zijn niet enkel wij enorm blij mee, maar ook de honden genieten hier van. Om iedereen evenveel kans te geven, willen we graag enkele duidelijke regels/afspraken maken. Hierdoor worden de wandelaars ingedeeld in verschillende categorieën:

Vaste wandelaars

Deze wandelaars komen dagelijks of wekelijks wandelen met een vaste of willekeurige asielhond. Zij zijn welkom van maandag tot zaterdag. Gelieve steeds één van onze medewerkers op de hoogte te stellen van uw wandelmoment. Zonder voorafgaande verwittiging kunnen wij niet garanderen dat er een hond vrij is. Daarnaast vragen we ook om onze middagpauze (en deze van de honden) te respecteren tussen 12u30 en 13u30. Probeer dus de hond voor of na de middagrust op te halen of terug te brengen.

Hoe word ik vaste wandelaar? Door gemotiveerd en gedreven, minstens wekelijks, één of meerdere wandelingen met een dier te maken. Vele vaste wandelaars zijn vrijwilligers die al jaren meedraaien op het asiel. Niet enkel de honden, maar ook de medewerkers van het asiel, hebben een wederzijdse vertrouwensband met deze persoon.

Recreatieve wandelaars

Wil je graag eens een wandeling maken met een hond, maar is een wekelijkse aanwezigheid niet mogelijk? Dan ben je na telefonische afspraak welkom van maandag tot vrijdag, tussen 14h en 16h. Aanvragen per e-mail kunnen niet langer meer worden beantwoord. Gelieve te telefoneren om te kijken of de voor u geschikte dag nog mogelijk is.

Wandelingen zijn enkel mogelijk door meerderjarigen. In begeleiding van een meerderjarige mogen kinderen ouder dan 12 jaar mee. Onder de 12 jaar is het jammer genoeg niet meer mogelijk om mee op wandeling te gaan.

Wij ontvangen geen recreatieve wandelaars meer op zaterdag. 

Op zaterdag merken we dat de wandelaars meer voor eigen plezier op stap gaan, en minder rekening houden met de hond in kwestie. Hierdoor zijn sommige honden op zondag onhandelbaar, omdat ze te ver of te vaak zijn gaan wandelen. Daarnaast willen we zaterdag vrijhouden voor potentiële adopties. Als net deze hond op wandel is, verkleint zijn of haar kans om geadopteerd te worden.


Adoptanten

Personen die interesse hebben in een asielhond, met een mogelijke adoptie in het vooruitzicht, zijn  na afspraak welkom tijdens de openingsuren van maandag tot zaterdag. Lees zeker onze adoptieprocedure, vooraleer u een afspraak maakt.

Belangrijk!

Indien u komt wandelen met kinderen (van 0 tot 18 jaar), bent u verplicht dit te melden bij uw afspraak. Niet al onze honden zijn kindvriendelijk. Wij maken dagelijks een planning op voor de wandelingen, waardoor het kan voorkomen dat uw gekozen dag niet beschikbaar is. Wanneer er veel kindonvriendelijke honden op wandel zijn, is het niet geschikt om ook in de bossen aanwezig te zijn.